Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in na-isolatie

Nieuws over isolatie
 
Nieuws Van den Dijssel

Laatste nieuws over isolatie

Via deze weg proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden omtrent het nieuws over isolatie en energiebesparing. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

23-07-2019

Isoleren tegen de warmte in de zomer


Categorie: Algemeen
Met de toenemende temperaturen wordt het steeds meer een issue. Hoe houd ik mijn huis een beetje koel in de zomer? De eerste gedachte gaat daarbij vaak uit naar airconditioning. Van professioneel geïnstalleerde split unit modellen tot mobiele airconditioners. Ook nu weer met de aangekondigde temperaturen van 38 en 39 graden vliegen de airconditioners als warme broodjes over de toonbank.

Verschillende leveranciers melden dat de draagbare airconditioners zijn uitverkocht. Bijvoorbeeld Manutan laat een pagina met 12 verschillende airconditioners zien waarvan er geen enkel model meer leverbaar is!
Daarnaast laten installatiebedrijven doodleuk weten dat je volgend jaar zomer aan de beurt bent.

Waar men niet bij stilstaat is dat een (mobiele) airconditioner geen vriend is van uw portemonnee. Allereerst is de aanschaf al een flinke kostenpost. Een beetje split unit airco kost al snel rond de 800 euro of meer en dat nog zonder de installatie. Voor een mobiele versie is 500 euro geen absurd bedrag.
Daar bovenop komt: Een energiezuinige mobiele airco (A++) voor een ruimte van 100 m3 (een ruimte van ongeveer 5 meter bij 6 meter) slurpt toch al gauw 1,7 kWh aan elektriciteit weg. Dit komt met de huidige energieprijzen neer op zo’n 35 cent per uur. Dat is toch ruim 8 euro per dag.

Bij isoleren denkt iedereen vooral aan isoleren tegen koude en tocht. Maar isolatie werkt ook tegen de warmte. Een goed geïsoleerd huis zal in de zomer veel koeler blijven. Vooral dakisolatie en spouwmuurisolatie spelen hierbij een belangrijke rol. Zie ook de 6 tips die energieleverancier Engie al eens op hun website plaatste.

Door het isoleren van de spouwmuur zal de warmte minder snel doordringen in uw woning. Het isoleren van het dak zorgt ervoor dat de hoeveelheid warmte die door het dak naar binnenkomt sterk wordt verminderd. Zeker bij een plat dak kan de temperatuur anders enorm oplopen. Een geïsoleerde woning heeft dus ook zeker in de zomer vele voordelen. Al is het maar om de energiekosten van de airco omlaag te brengen. Zo levert isoleren van uw woning rendement op in zowel de winter als de zomer.

Aanvullende tips voor een koel huis in de zomer.

 • Het is aan te raden om deuren en ramen overdag gesloten te houden. Probeer ook zo veel mogelijk de zon te weren met jaloezieën en zonwering. Zonwering aan de buitenkant van het huis werkt het beste. Schakel ook de mechanische ventilatie uit als die in uw huis aanwezig is.
 • ’s Nachts draait u dit proces om door zo veel mogelijk koele lucht uw huis binnen te laten stromen. Zo mogelijk ramen en deuren openzetten en de ventilatie weer aan.
 • Een ventilator in huis voor paar flessen met bevroren water of een glas met ijsblokjes levert al snel een paar graden verkoeling op. Een ventilator verspreidt alleen lucht, dus zonder koel materiaal ervoor zal hij enkel de bestaande (warme) lucht rondblazen.
 • Schakel elektrische apparaten zoveel mogelijk uit. Dus niet op stand-by maar helemaal uit. Op die manier produceren ze geen enkele warmte. Gebruik ze zo weinig mogelijk en gebruik apparaten die veel warmte genereren zoals wasmachines, wasdrogers, strijkbouten en computers zoveel mogelijk alleen ’s avonds.
 • Ook het gebruik van een oven is in de zomer af te raden.
 • Temperatuur en luchtvochtigheid hebben sterk met elkaar te maken. Planten in huis regelmatig water geven kan de temperatuur met enkele graden doen dalen dankzij een hogere luchtvochtigheid. Zet dus gerust al je planten in de warmste kamer van je huis.
 • Als u een plat dak heeft probeer dan een drempeltje te maken in de waterafvoer en zet een laagje water op uw platte dak. De verdamping van het water zal een verkoelend effect hebben.

Allemaal tips voor een aangename temperatuur in huis in de zomer.

Denk dus niet meteen aan een kostbaar airconditioning systeem als je de temperatuur wilt beperken in de zomer. Isolatie van de woning is een duurzamere en milieuvriendelijker alternatief.

Voor de kosten van het isoleren van uw huis bestaan nog steeds mogelijkheden. Ook al is de subsidie voor particulieren in Nederland alleen nog voor Verenigingen van Eigenaren beschikbaar. Voor de overige particulieren is er de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds voordelig geld te lenen. Tot 65.000 euro met een lage rente van 1,9% en een looptijd van 10 jaar.

Van den Dijssel na-isolatie brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van na-isolatie. Onze nieuwberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als Van den Dijssel niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.

Voor een toelichting of nader advies over de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. U kunt onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
Natuurlijk mag u ook direct een offerte aanvragen via het hier getoonde formulier. In alle gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met u op of verzenden we aan u de offerte of gevraagde informatie.

Van den Dijssel. De specialist in na-isolatie.

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

 • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
 • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
 • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
 • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen