Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in na-isolatie

Nieuws over isolatie
 
Nieuws Van den Dijssel

Laatste nieuws over isolatie

Via deze weg proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden omtrent het nieuws over isolatie en energiebesparing. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

23-09-2020

We ontkomen niet aan spouwmuurisolatie want "Winter is coming"


Categorie: Spouwmuurisolatie

“Winter is coming”, het motto van het huis Stark uit de zeer populaire HBO serie Game of Thrones. En in feite ook de slogan van de gehele serie. In de serie betekende dit wat meer als dat het kouder gaat worden. Het bracht ook figuren als “The White Walkers” met zich mee die niet de beste bedoelingen voor de mensheid hadden.

 

 


Tegen zulke figuren zijn ook wij niet opgewassen, maar tegen de komende koude maanden kunnen we ons wel wapen. En niet alleen onszelf ook uw huis. Zeker als tijdens de bouw van uw huis de ruimte tussen de muren niet werd gevuld met een soort isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is in dat geval de redding.


Het is inmiddels algemeen bekend dat spouwmuurisolatie enorm bijdraagt aan de warmte en het comfort binnenshuis. De temperatuur aan de binnenkant van de spouwmuur blijft aanzienlijk hoger nadat de spouwmuurisolatie in de spouw is geblazen. Tevens voelt de muur niet meer kil aan en straalt geen koude meer af. Het binnenklimaat geeft u een aangenamer gevoel.


Daarnaast levert het een enorme energiebesparing op waarmee u de investeringskosten gemiddeld tussen de 3 en 4 jaar hebt terugverdiend. Spouwmuurisolatie is nog steeds een van de voordeligste isolatievoorzieningen per vierkante meter. Tevens zal ook de waarde van uw huis stijgen als het goed geïsoleerd is, want het voldoet aan hogere eisen in de woningmarkt. 


Daarbij kunt u uitgaan van een waardevermeerdering van 75% tot 100% van de gemaakte kosten. Vooral ook omdat isolatiemaatregelen nu eenmaal niet smaak gevoelig zijn. Elke willekeurige potentiële koper is er blij mee. Tevens levert het een hoger energielabel op. 


Met het ingaan van de herfst is de tijd gekomen om nu uw spouwmuren te laten isoleren. Dan bent u nog voor de winter verzekerd van een betere bescherming tegen de kou en van een verlaging van de stookkosten tijdens de winter.


Ook kunt u dan nog voor het nieuwe jaar een (nieuw) energielabel aanvragen. Dit kost vóór 2021 nog gemiddeld € 7,50. Volgend jaar gaat dit volgens de Vereniging Eigen Huis gemiddeld € 190,- kosten.


Uw spouwmuren isoleren met eps parels zoals Neopixels of inblaaswol zoals Knauf Supafil is namelijk vaak binnen een dag geregeld. Het inblazen van een spouwmuur geeft weinig overlast tijdens het aanbrengen. Er worden kleine gaten geboord in het voegwerk waar doorheen het isolatiemateriaal wordt ingeblazen. Daarna worden de gaten weer bijna onzichtbaar gevuld. 


Een laatste reden om nog dit jaar uw spouwmuren te laten isoleren is de hoogte van de subsidie. Zoals we in een eerder nieuwsbericht al melden:


De subsidie voor het laten uitvoeren van 2 of meer energiebesparende maatregelen is tijdelijk verhoogd van 20 procent naar 30 procent van de gemaakte kosten. Deze verhoging van de subsidie geldt voor alle maatregelen uitgevoerd tussen 1 juni en 31 december 2020. 


Neem dus vandaag nog contact met ons op zodat we nog voor de jaarwisseling uw spouwmuur kunnen isoleren!

Daarmee kunt u behalve van de voordelen in warmte en comfort ook nog van alle financiële voordelen maximaal profiteren.

Van den Dijssel na-isolatie brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van na-isolatie. Onze nieuwberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als Van den Dijssel niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.

Voor een toelichting of nader advies over de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. U kunt onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
Natuurlijk mag u ook direct een offerte aanvragen via het hier getoonde formulier. In alle gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met u op of verzenden we aan u de offerte of gevraagde informatie.

Van den Dijssel. De specialist in na-isolatie.

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

  • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
  • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
  • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
  • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen