Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in na-isolatie

Nieuws over isolatie
 
Nieuws Van den Dijssel

Laatste nieuws over isolatie

Via deze weg proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden omtrent het nieuws over isolatie en energiebesparing. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

10-09-2019

Subsidie energiebesparing sinds 2-09-2019 weer open.


Categorie: Subsidie

Als u eigenaar en bewoner bent van uw woning kunt u weer in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Een voorwaarde daarvoor is dat u twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd en betaald.

 

 

Er zijn meerdere isolatiemaatregelen waaruit u kunt kiezen. Een combinatie van twee van deze maatregelen geeft u de mogelijkheid tot aanvraag van subsidie. 

De isolatiemaatregelen die in aanmerking komen zijn:

  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Hoogrendementsglas

Alle maatregelen voor isolatie uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019 komen in aanmerking. Subsidie aanvragen kan vanaf 2 september 2019. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2020.

Ook na 2020 is er nog subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen. De regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt dan namelijk uitgebreid met isolatie.

Er worden wel eisen gesteld aan de minimale isolatiewaarden. Ook het aantal te isoleren vierkante meter per woningtype heeft een minimum. De subsidie wordt daarna berekend per vierkante meter. 

Dit geldt voor zowel de spouwmuur als het dak. En natuurlijk ook voor de vloeren van het huis en de zolder.

Een schatting van de subsidie voor 3 woningtypes staat hieronder weergegeven. De daadwerkelijke subsidie is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte van de aangebrachte isolatie.

 

Tussenwoning
  Kosten  Subsidie
Isoleren schuin dak € 4.100 € 1.200
Isoleren vloer € 1.400 € 310
Isoleren spouwmuur € 800 € 200
HR++ glas € 3.100 € 650
Hoekwoning 2-onder-1-kap
  Kosten  Subsidie
Isoleren schuin dak € 4.700 € 1.300
Isoleren vloer € 1.600 € 350
Isoleren spouwmuur € 2.100 € 500
HR++ glas € 3.500 € 750
Vrijstaande woning
  Kosten  Subsidie
Isoleren schuin dak € 8.400 € 2.300
Isoleren vloer € 2.800 € 600
Isoleren spouwmuur € 3.100 € 750
HR++ glas € 4.700 € 950

 

Gemiddeld gezien is de subsidie voor isolatie nu 20 procent van de totale kosten. Daarvoor moet u dan 2 isolatiemaatregelen combineren.  

Alle voorwaarden en eisen kunt u onder ander lezen op de website van RVO.nl. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier staat ook uitgelegd hoe u subsidie kunt krijgen. De procedure van aanvraag subsidie tot subsidie krijgen. 

Het stappenplan voor de aanvraag van uw subsidie kunt u hier downloaden. Hierin staat eenvoudig uitgelegd wat de verschillende stappen zijn om digitaal uw subsidieaanvraag in te dienen. Ook de mogelijkheid van tussentijds opslaan van uw aanvraag. 

Tevens vindt u op de website van RVO.nl een rekentool om de subsidie vooraf in te schatten. De rekentool is een excel formulier dat u kunt downloaden. Dit slaat u op op uw PC. Helaas werkt het niet op Apple. 

Ook voor de vereniging van eigenaars VVE geldt de SEEH. In dit geval zelfs tot 31 december 2022. Voor de VVE’s kunt u ook veel informatie vinden op de speciaal daarvoor beschikbare pagina’s van de Rijksdienst.

Op de website van Milieu Centraal vindt u veel informatie over de subsidies voor energie besparen. Daarnaast veel informatie over de verschillende mogelijkheden voor de besparing van energie.

Bij de tips voor het isoleren van het huis kunt u onder andere vinden dat de investering in woningisolatie loont. Spouwmuurisolatie geeft daarbij het hoogste rendement. Omgerekend geeft spouwmuurisolatie hetzelfde rendement als een spaarrekening met 11 procent rente.

Andere vormen van isolatie hebben ook een goed rendement. Voor dakisolatie bijvoorbeeld 8 procent. Vloerisolatie geeft nog 7 procent. Bij HR++ glas zou het rendement nog 6 procent zijn. 

Via de website van Verbeterjehuis kunt u ook eenvoudig enkele woning verbeteringen kiezen om uw huis energiezuiniger te maken. U beantwoordt een aantal vragen over de huidige woning en kunt berekenen wat de woning verbetering kost. Maar vooral ook wat de maatregelen u opleveren.

De isolerende maatregelen die we bij Van den Dijssel na-isolatie uitvoeren voldoen ruimschoots aan de verschillende eisen. Bijvoorbeeld de Neopixels eps parels leveren al snel een RC-waarde van 2.1! Een goede isolatie met hoge isolatiewaarde die nog verder oploopt bij dikkere lagen. 

De dakisolatie en vloerisolatie met Supafil en Jetspray die wij uitvoeren geven ruimschoots het geëiste rendement. Daarmee heeft u de top 3 van rendement op besparing direct geregeld en voldoet u aan de eis van minimaal 2 energiebesparende maatregelen.

Alles door 1 leverancier geregeld. Van den Dijssel. De specialist in na-isolatie.

Vraag gratis en vrijblijvend informatie aan. Of direct een offerte voor het laten isoleren van uw woning. 

 

Van den Dijssel na-isolatie brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van na-isolatie. Onze nieuwberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als Van den Dijssel niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.

Voor een toelichting of nader advies over de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. U kunt onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
Natuurlijk mag u ook direct een offerte aanvragen via het hier getoonde formulier. In alle gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met u op of verzenden we aan u de offerte of gevraagde informatie.

Van den Dijssel. De specialist in na-isolatie.

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

  • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
  • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
  • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
  • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen