Investeringssubsidie duurzame energie ISDE sinds 2 september 2019 weer open!! Lees hier meer.
Subsidie wordt veelal door de gemeente geregeld. Het is daarom verstandig om navraag te doen bij uw gemeente voor welke subsidie u in aanmerking komt. Elke gemeente zal daar anders mee om gaan.
Wij proberen u steeds op de hoogte te houden van de wijzigingen. Een aanvraag indienen heeft dan meer kans van slagen.
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor eigenaar én bewoner
Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Lees hier meer.
Aanvragen kan voor alle isolerende werkzaamheden uitgevoerd na 15 augustus 2019 en kan worden ingediend vanaf 2 september 2019. De regeling loopt tot en met 31 december 2020.
In de voorwaarden staat dat u minimaal 2 isolerende en energiebesparende maatregelen moet treffen.
De subsidie is per 1 juni 2020 verhoogd van 20 procent naar 30 procent. Deze regeling is een tijdelijke actie en loopt tot 31 december 2020. Zie ook ons nieuwsbericht hierover.
Subsidie isolerende maatregelen voor VvE
Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Vraag dan de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Verenigingen van Eigenaren kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022.
Meer over de subsidieregeling en het aanvragen ervan lees je op de website van het RVO
Ook zijn er nog steeds mogelijkheden bij verschillende gemeenten. Vergeet daarom niet om te informeren bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie voor uw woning te (laten) voorzien van isolatie. Naast de landelijke subsidie voor Verenigingen van Eigenaren kun je bij een aantal gemeenten namelijk in aanmerking komen voor subsidie op isolatie werkzaamheden.
De meeste informatie hierover vindt u veelal op de website van uw gemeente. Daarnaast kun je ook de energie subsidiewijzer raadplegen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor de subsidie op isolatie per gemeente.
Lage BTW regeling
De meeste warmte gaat verloren via een plat dak of schuin dak en via de muren. Maatregelen genomen voor een goed geïsoleerd huis voorkomen dat warmte verloren gaat. Momenteel betaalt u geen 21%, maar het lage btw tarief van 9% voor uw spouwmuurisolatie. Dit geldt voor elke woning ouder dan 2 jaar. Deze voordelen gaan op voor de arbeidskosten. De materiaalkosten worden belast met 21%. Zie de website van de belastingdienst.
Ook hebben diverse gemeenten unieke subsidieregelingen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.
Voordelig lenen via het Nationaal Energiebespaarfonds
Voor alle particulieren is er de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds voordelig geld te lenen. Tot 65.000 euro met een lage rente van 1,7% en een looptijd van 10 jaar.
Het verlaagde btw tarief van 9% geldt alleen als uw woning tenminste twee jaar oud is. U betaalt in ieder geval slechts 9% btw voor het arbeidsloon.
Van den Dijssel past de 9% btw automatisch aan op uw factuur.
Van den Dijssel is door de overheid aangeduid als officiële 'Meer met Minder'-aanbieder.
Wilt u meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor spouwmuurisolatie?
Vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze adviseurs.
Vul daarvoor het formulier in wat hiernaast staat afgebeeld. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.