Van den Dijssel isolatie
 

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil

Knauf Supafil
 
Knauf supafil

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil vanaf € 12,50 per m²!

Isoleren is aantrekkelijk. Het verhoogt het woonconfort. De steeds maar stijgende energieprijzen en de groeiende bewustwording voor het milieu werken daar natuurlijk tevens aan mee. Het was daarom nog nooit zo aantrekkelijk  om uw huis te isoleren. Dat kan nu al vanaf €12,50 per m² met Knauf Supafil

Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Een groot aantal woningen in Nederland zijn niet of onvoldoende geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil is een relatief kleine investering en levert een hoge energie- en kostenbesparing op. Spouwmuurisolatie geeft een hoger rendement dan een spaarrekening of beleggen op de beurs en het spaart het milieu. (bron: Milieu Centraal)

Goed isoleren van uw spouwmuur betekent een optimaal wooncomfort. Het isoleren van uw huis met inblaaswol is zeer eenvoudig en veelal binnen één dag geregeld, zonder dat het uiterlijk van de woning verandert. Na de isolatie zal uw woning een hoger energielabel krijgen,  waardoor de waarde van uw woning stijgt. Check hier uw huidige energielabel

Hoe werkt Knauf Supafil inblaaswol

 1. Allereerst zal er onderzocht worden of uw spouwmuur geschikt is voor inblaaswol. Beschadigde gevels zullen eerst hersteld moeten worden.
 2. Aan de hand van de voegdikte zal de juiste spuitmond worden gekozen en worden er op de kruispunten van de voegen gaten geboord.
 3. Via de geboorde gaten wordt de Knauf Supafil in de spouw geblazen, van beneden naar boven.
 4. Tot slot worden de gaten in de voegen met authentiek cement gedicht. Het aanzicht van de geval zal daarmee niet veranderen.

 

Wat is de besparing met Knauf Supafil

In Nederland is 70% van de woningen niet of onvoldoende geïsoleerd. Oudere woningen, die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975, hebben over het algemeen ongeïsoleerde spouwmuren. Door uw spouwmuur te laten isoleren met Supafil, kan tot maar liefst 26% per jaar bespaard worden op de energiefactuur! Uw investering wordt daarmee binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend. 

Naast een verbeterde isolatie op gebied van warmte en koude zal uw huis ook op het gebied van geluid beter geïsoleerd zijn. Warm in de winter en koel in de zomer. Geluiden worden zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten beter geïsoleerd.

Eigenschappen Waarde Norm
Gedeclareerde lambda Waarde 0,034 W/mk bij 30 kg/m³ EN 12667
Euro brandklasse A1 EN 13501-1
Corrosieve invloed op spouwankers geslaagd STS 71-1
Wateropzuiging geen water opzuiging BRL 2110
Wateropname < 1kg/m² EN 14064-1
Drijfproef > 24 h BRL 2110
Doorzakkingsklasse S1 EN 14064-1
Dampdoorlaatbaarheid <= 1  
CE MW 14064-1 S1-WS-MU1  

 

Subsidies en premies

De nationale en regionale overheden bieden diverse aantrekkelijke subsidies, leningen en andere regelingen voor woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders. Meer hierover vindt u op onze subsidiepagina. En voor de aantrekkelijke vanaf prijs van € 12,50 per m2.

Garantie

Knauf Supafil bestaat voor 70% uit gerecycled glas. Het product wordt vrijwel zonder verspilling verwerkt.
De Lambda waarde van Supafil is maar liefst 0,034 W/m.K. Dat levert bij een juiste verwerking een hoge Rc-waarde op. De isolatie blijft op niveau en zal niet gaan zakken. Na tientallen jaren is de prestatie van Supafil gelijk aan een recent geïsoleerde woning.

Daarnaast is Knauf Supafil waterafstotend. Bij regen wordt de buitenmuur nat maar door de isolatielaag zal dat niet doordringen naar binnen. De muur blijft ademen waardoor waterdamp van binnen naar buiten kan. Ook biedt het geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Supafil is door SKG-IKOB en ATG gecertificeerd.

Van den Dijssel is een gecertificeerde onderneming en voldoet daarmee aan strenge richtlijnen. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw en het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen  (samen SKG-IKOB) hebben ons gecertificeerd. Daarnaast werken we volgens een KOMO procescertificaat, hét nationale keurmerk voor de bouwsector. Dit certificaat is door VROM geaccepteerd als bewijs dat aan het Bouwbesluit wordt voldaan.

Van den Dijssel geeft u 15 jaar garantie op alle, door ons uitgevoerde werkzaamheden en geleverde materialen. De garantie geldt voor zowel het toegepaste isolatiemateriaal als voor de wijze van aanbrengen. De garantie is niet overdraagbaar aan een eventuele volgende eigenaar. Uw investeringen kunt u vaak 1 op 1 doorberekenen in de verkoopprijs.

 

Productinformatie Knauf Supafil

Voor het milieu

 • Duurzaam, 80% gerecycled glas
 • Geen chemicaliën toegevoegd
 • Verminderde CO2 uitstoot

Voor de klant

 • Constante isolatiewaarde
 • Optimale verdeling in de ruimte tussen de twee muren
 • Zakt niet in na verloop van tijd
 • Metselwerk en woning blijven intact
 • Hoge energie en daarmee kosten besparing

 

Toepassing

Renovatie en na-isolatie van de spouwmuur vindt plaats door de isolatie in de variabele ruimte (spouw) tussen het binnenspouwblad (draagmuur) en buitenspouwblad in te blazen. In het voorbeeld van deze pagina gaat het daarbij om Knauf Supafil inblaaswol. Maar ook een ander soort isolatiemateriaal in de vorm van eps parels kan een zeer geschikt isolatiemateriaal voor het verkrijgen van een goed geïsoleerde buitenmuur zijn. Neem contact met ons op en laat u informeren over welk materiaal voor uw spouwmuren het beste geschikt is en wat de voordelen van spouwmuurisolatie voor u kunnen zijn.

Brochure downloaden?

Download hier de brochure van Knauf Supafil of deze brochure.

Bronnen:

website Knauf Insulation

 Nog niet voldoende info? In dit bericht leest u nog meer over Knauf Supafil

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

 • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
 • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
 • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
 • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen