Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in na-isolatie

Nieuws over isolatie
 
Nieuws Van den Dijssel

Laatste nieuws over isolatie

Via deze weg proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden omtrent het nieuws over isolatie en energiebesparing. Mocht u desondanks toch nog vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

26-01-2018

Meer geld Bergeijk voor isolatie


Categorie: Algemeen

Wie iets wil doen aan duurzaamheid, begint eerst aan 'de schil' van zijn woning zoals muren en daken, zo weet wethouder Stef Luijten, en niet meteen aan zonnepanelen of een goede boiler. ,,Want anders stook je voor de mussen op het dak."

Bergeijk gaat meer subsidie geven aan inwoners die maatregelen willen nemen op het gebied van duurzaamheid. Tot en met vorig jaar november had de gemeente hier al 71.000 euro uitgegeven. De subsidiepot wordt dit jaar verhoogd naar 150.000 euro. Een en ander is vastgelegd in een nieuwe subsidieverordening. 

Meer geld Bergeijk voor isolatie

Bijdrage

Er zijn vier maatregelen waarvoor een bijdrage gevraagd kan worden. Deze betreffen dak-, muur- en vloerisolatie en hoogrendementsglas. De subsidie voor warmtepompen gaat omhoog van 600 naar 1000 euro. Voor zonnepanelen en zonneboilers gaat die omhoog van 600 naar 750 euro. Voor isolatiemateriaal verhoogt de bijdrage van 200 naar 750 euro. 

De bijdrage van de gemeente Bergeijk moet in dit jaar worden aangevraagd en besteed. Overigens gaat het geld alleen naar eigenaren van woningen in de gemeente Bergeijk. Bovendien moet de woning dateren van voor 1 januari 2015. De gemeentelijke bijdrage in de kosten betreft alleen materiaal- en installatiekosten. 

Luijten geeft aan wat een handige volgorde van aanpak is. ,,Je begint met muren en daken. Daarna ga je zoveel mogelijk over op elektriciteit. De derde stap is dan: hoe groot is de behoefte aan energie en hoeveel zonnepanelen heb je daarvoor nodig."

Investeren

De wethouder hoopt dat meer en meer inwoners van Bergeijk overwegen te investeren in duurzaamheid. ,,Dan kunnen wij kijken of we daar hogere bedragen in steken." Hij wijst erop dat er ook landelijk nog subsidies te verkrijgen zijn. ,,Wij evalueren de aanvragen en kijken of wij onze bijdragen moeten bijstellen. Het maakt nogal uit of je 200 euro terugkrijgt of 700 euro."

De gemeenteraad beslist donderdag of hij kan instemmen met de nieuwe  subsidieverordening. Luijten: ,,Het college is van mening dat dit een goed voorstel is. Hiermee geven we aan te werken aan onze energiedoelstelling." 

 

Bron: Eindhoven Dagbald, Patrick Wiercx 22 januari 2018

Van den Dijssel na-isolatie brengt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van na-isolatie. Onze nieuwberichten zijn in eerste instantie bedoeld om u te oriënteren op de beschreven materie en zullen dus in de meeste gevallen de beschreven zaken niet uitputtend behandelen. Hoewel ten aanzien van de inhoud van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, kunnen wij als Van den Dijssel niet volledig instaan voor eventuele (druk)fouten en onvolledigheden. Wij sluiten bij deze de aansprakelijkheid hiervoor uit.

Voor een toelichting of nader advies over de gepubliceerde artikelen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst. U kunt onze contactinformatie vinden via het menu op deze pagina.
Natuurlijk mag u ook direct een offerte aanvragen via het hier getoonde formulier. In alle gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met u op of verzenden we aan u de offerte of gevraagde informatie.

Van den Dijssel. De specialist in na-isolatie.

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

  • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
  • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
  • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
  • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen