Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in spouwmuurisolatie op maat

Spouwmuurisolatie met Neopixels
 
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie met Neopixels of Knauf Supafil

Wilt u besparen op uw energiekosten maar heeft u geen groot budget voor gevelisolatie? Overweeg dan spouwmuurisolatie, het isoleren van de ruimte tussen twee muren in.
Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil inblaaswol of Neopixels EPS parels kan een besparing opleveren tot ruim 20% van uw gasverbruik per jaar. Neem contact met ons op en onze adviseur kan samen met u bepalen wat de optimale vulling voor uw spouwmuur is. Energiebesparende maatregelen op maat.

Van den Dijssel gebruikt voor spouwmuurisolatie twee grote merken. Knauf Supafil voor inblaaswol en Neopixels EPS voor parels. Deze Neopixels kwamen als beste parels uit de test.
Welk materiaal we voor uw spouwmuur gebruiken hangt af van de woning en het gevelwerk. Samen bepalen we de beste oplossing voor jouw woning, gratis en vrijblijvend. Want niet elke woning is geschikt voor ieder soort isolatiemateriaal.

besparing gasverbruik

besparing gasverbruik of elektriciteit

Het inblazen van een spouwmuur geeft weinig overlast tijdens het aanbrengen. Er worden kleine gaten geboord in het voegwerk waar doorheen het isolatiemateriaal wordt ingeblazen.

Ook voor woningen gebouwd tussen 1920 en 1950, die vaak smallere voegen hebben, hebben wij een oplossing. Na inblazen worden de gaten opnieuw gevoegd. En alles wordt natuurlijk keurig opgeruimd.

Daarbij is het één van de voordeligste isolatievoorzieningen per vierkante meter. Met een zeer gunstige vanaf prijs bij Van den Dijssel. De woning is binnen één dag van isolatie voorzien.

Uw investering die het kost om spouwmuurisolatie te laten aanleggen verdient u in gemiddeld 3 tot 4 jaar terug. Dit is ook afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal waarmee u uw huis laat isoleren. En met de stijgende energieprijzen verdient u de investering nog sneller terug. Voor elke m3 gas of kWh elektriciteit besparing houdt u meer euro’s in uw portemonnee over.

Als tijdens de bouw geen isolatie was aangebracht start u direct met energie te besparen. Winst voor u en het milieu zelfs al gaat het om duurzame energie.

verhoging van uw wooncomfort

verhoging van uw wooncomfort

De temperatuur aan de binnenkant van de spouwmuur blijft aanzienlijk hoger nadat de spouwmuurisolatie in de spouw is geblazen. Tevens voelt de muur niet meer kil aan en straalt geen koude meer af. Het binnenklimaat geeft u een aangenamer gevoel.

De temperatuurverdeling in de ruimte is ook veel gelijkmatiger. Daardoor hoeft u minder hard te stoken, terwijl de temperatuur gelijk blijft. Daarnaast zal in de zomermaanden uw woning aanzienlijk koeler blijven, wat mogelijk weer energie bespaart op een eventuele airconditioning.

Ook zult u merken dat het geluid wat vanuit buiten naar binnen komt aanzienlijk wordt verminderd. En andersom zijn uw binnengeluiden ook buiten minder hoorbaar.

waardestijging van uw huis

waardestijging van uw huis

De waarde van uw huis zal stijgen als het goed geïsoleerd is, want het voldoet aan hogere eisen in de woningmarkt. Daarbij kunt u volgens de onafhankelijke website van Wegwijs uitgaan van een waardevermeerdering van 75% tot 100% van de gemaakte kosten. Vooral ook omdat isolatiemaatregelen nu eenmaal niet smaakgevoelig zijn. Elke willekeurige potentiële koper is er blij mee.

isoleren van een spouwmuur

isoleren van een spouwmuur

De gemiddelde besparing op uw gasverbruik is afhankelijk van het type woning wat u isoleert. Dit is eenvoudig te verklaren door het aantal buitenmuren aan uw woning. Hoe meer buitenmuren hoe hoger het gemiddelde besparingscijfer bij isolatie van die buitenmuren de uit een spouwmuur bestaat.

 

Type woning Gemiddelde besparingscijfers
Tussenwoning 10 à 12% van het gasverbruik
Hoekwoning 20 à 22% van het gasverbruik
Vrijstaande woning 22 à 24% van het gasverbruik

 

 

duurzaamheid

duurzaamheid van uw spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt éénmalig uitgevoerd voor de levensduur van de woning. Daarmee wordt het gebruik van grondstoffen op lange termijn beperkt met een hoog rendement op besparing.

Een van de voordelen van spouwmuurisolatie is natuurlijk de vermindering van gebruik van energie, vaak aardgas. Daarmee verkleint u uw ‘footprint’ aanzienlijk. We hebben het daarbij natuurlijk over uw ecologische voetafdruk. De ruimte die nodig is voor uw leefstijl.

De meeste gebruikte isolatiematerialen: Knauf Supafil bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Neopixels zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en bestaan voor 98% uit lucht.

vocht

vocht dringt niet binnen kan wel naar buiten

Spouwmuur isolatie is waterafstotend. Als de buitenmuur nat wordt door regen, hagel of sneeuw zal het vocht niet door de isolatielaag binnendringen naar de binnenmuur.

De muur blijft 'ademen' omdat de isolatielaag wel waterdamp doorlaat van binnen naar buiten. Vergelijk het met een ademende regenjas. De regen kan niet van buiten naar binnen maar de transpiratie kan wel van binnen naar buiten.

garantie

15 jaar garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden

Van den Dijssel is een gecertificeerde onderneming en voldoet daarmee aan strenge richtlijnen. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw en het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen  (samen SKG-IKOB) hebben ons gecertificeerd. Daarnaast werken we volgens een KOMO procescertificaat, hét nationale keurmerk voor de bouwsector. Dit certificaat is door VROM geaccepteerd als bewijs dat aan het Bouwbesluit wordt voldaan.

Kijk voor meer info op www.skgikob.nl. Dit geeft u garanties ten aanzien van de kwaliteit van de producten en onze vakkundigheid.

 

Ook is van den Dijssel voorzien van alle Belgische certificaten zoals ATG. Hierdoor kunt u van alle subsidies genieten van zowel de overheid als de gemeente.

Van den Dijssel geeft u 15 jaar garantie op alle, door ons uitgevoerde werkzaamheden en geleverde materialen. De garantie geldt voor zowel het toegepaste isolatiemateriaal als voor de wijze van aanbrengen. De garantie is niet overdraagbaar aan een eventuele volgende eigenaar. Uw investeringen kunt u vaak 1 op 1 doorberekenen in de verkoopprijs.

 

Wij zijn aangesloten bij de VENIN geschillencommissie (zie Venin klachtenprocedure) die bij wegen van bindend advies uitspraak kan doen mocht een geschil ontstaan tussen ons en een particuliere opdrachtgever.

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

  • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
  • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
  • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
  • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen