Van den Dijssel isolatie
 

Kruipruimte - vloerisolatie met JetSpray

Vloerisolatie - kruipruimte isolatie met JetSpray
 
Jetspray Indoor Air Comfort

Vloerisolatie & Kruipruimte isolatie met JetSpray

De innovatie en milieuvriendelijke oplossing voor het isoleren van kruipruimtes.

Knauf Insulation realiseert oplossingen die bijdragen aan het ontwikkelen van omge­vingen waar het prettig wonen, werken en verblijven is. Als één van de wereldmarkt­leiders binnen de sector leveren we duurzame en innovatieve isolatiesystemen en -­materialen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Knauf Insulation lanceert in het verlengde hiervan het innovatieve isolatiesysteem JetSpray: een systeem dat wordt aangebracht tegen de onderzijde van vloeren van kruipruimtes. Het is door de spray-vorm eenvoudig aan te brengen. Met dit unieke en duurzame isolatiesysteem worden hoge thermische prestaties gerealiseerd. Het isolatiemateriaal bestaat uit circa 80% gerecycled glas en bevat geen chemische bindmiddelen, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen. Dankzij de toepassing van een organisch bindmiddel hoeft de gebruiker tijdens het aanbrengen van JetSpray het pand niet te verlaten en is het behoud van een goede binnenluchtkwaliteit gewaarborgd. 

Producten van Knauf Insulation voor vloerisolatie
JetSpray behoort tot de ‘Supafil’-familie. Meest bekend is onze Supafil Cavity voor het na-isoleren van spouwmuren. De Supafil TimberFrame voor houtachtige constructies en Supafil Loft voor niet-beloopbare zolders complementeren het Supafil-assortiment. Kortom, het ‘total solution’ isolatieconcept voor renovatie en transformatie ligt voor u gereed!
Naast deze minerale wol vlokken producten levert Knauf Insulation ook minerale wol platen en rollen. Wij zijn er trots op een van de meest gerespecteerde en snelst groeiende producenten van isolatiematerialen ter wereld te zijn. 

 Knauf Insulation Jetspray

 

De kracht van minerale wol, het gemak van een spray

JetSpray is een complete isolatie-oplossing met minerale producten die speciaal is ontwikkeld voor de isolatie van de onderzijde van vloeren van kruipruimtes. De kracht van JetSpray is de combinatie van het gebruik van minerale vezels en het organische bindmiddel. JetSpray is eenvoudig te verwerken en resulteert in een optimaal leefcomfort in de bovenliggende ruimte. Het JetSpray assortiment wordt compleet gemaakt door de levering van de benodigde uitrusting en toebehoren.

JetSpray is een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief om kruipruimtes te isoleren. Het kwaliteitsproduct garandeert een constante, hoge isolatiewaarde gedurende de levensduur van een woning of gebouw. JetSpray is zeer geschikt om aan te brengen op moeilijk bereikbare plaatsen, waardoor thermische lekken worden voorkomen.

Aan JetSpray is het Eurofins Gold-certificaat toegekend. Dit garandeert dat met het toepassen van JetSpray een goede binnenluchtkwaliteit behouden blijft in de woning of gebouw. Het aanbrengen van JetSpray geschiedt door Knauf Insulation erkende JetSpray verwerkers.
De verwerkers worden opgeleid om het totale systeem op de juiste wijze aan te brengen. Kwaliteitsinspecteurs van Knauf Insulation staan daarbij garant voor de begeleiding en controle van de juiste uitvoering.

Download hier de complete brochure van Jetspray

Voordelen van Jetspray

Voordelen van Jetspray Vloerisolatie

Algemeen

 • Wordt alleen aangebracht door Knauf Insulation erkende installatiebedrijven
 • Is voorzien van relevante certificaten
 • Heeft uitstekende thermische eigenschappen

Verwerkingsgemak

 • Korte applicatietijd van het gehele isolatiesysteem
 • Lastig bereikbare hoeken ook eenvoudig te isoleren
 • Tot 210 mm dikte in één arbeidsgang aan te brengen
 • Snelle en duurzame hechting tegen de ondergrond
 • Gereedschap eenvoudig met water te reinigen

Gezondheid 

 • Geurloos en oplosmiddelvrij isolatiesysteem
 • Voorzien van Eurofins-Gold certificaat voor binnenluchtkwaliteit
 • Geen vrijkomende schadelijke gassen tijdens en na verwerking
 • Tijdens en na verwerking kan iedereen in woning/ gebouw blijven

Efficiëntie

 • Isolatiesysteem zonder koudebruggen
 • Verbetering van EPC en energielabel van woning/gebouw
 • Verhoging van de marktwaarde van woning/gebouw
 • Korte terugverdientijd

Duurzaam

 • Gemaakt van 80% gerecycled materiaal (glaswol)
 • Scoort uitstekend in duurzaamheidsinstrumenten

 

Een complete minerale oplossing


JetSpray is een complete isolatie-oplossing van minerale producten die bestaat uit een JetSpray Primer, JetSpray Thermal en JetSpray Fix. Gestart wordt met het aanbrengen van de JetSpray Primer tegen de betonnen of steenachtige ondergrond. Vervolgens wordt de combinatie van JetSpray Thermal met Jetspray Fix in één arbeidsgang tegen deze ondergrond gespoten.

Jespray complete minerale oplossing


JetSpray Primer
JetSpray Primer wordt gebruikt om de onderzijde van de betonvloer een voorbehandeling te geven. Door deze voorbehandeling ontstaat er een uitstekende en duurzame hechting met de isolatielaag. JetSpray Primer wordt met een verfpistool of luchtvrije cilinderpomp aangebracht. Het wordt als gebruiksklaar product in emmers aangeleverd.

JetSpray Thermal
JetSpray Thermal bestaat uit ongebonden minerale wolvlokken. Dit is het hoofdbestanddeel van het JetSpray isolatiesysteem en bestaat uit circa 80% gerecycled glas. In combinatie met JetSpray Fix voldoet dit isolatiesysteem aan brandklasse A2, hetgeen betekent dat het onbrandbaar is. Dit zorgt voor een veilig gevoel tijdens en na de verwerking. JetSpray Thermal wordt geleverd in goed hanteerbare zakken.


JetSpray Fix
JetSpray Fix is een organisch bindmiddel dat tijdens applicatie wordt gemengd met JetSpray Thermal. JetSpray Fix wordt geleverd in emmers en dient voor gebruik te worden verdund met water.

 

Na eenvoudige verwerking optimale systeemprestaties


Toepassing
Het isolatiesysteem JetSpray is geschikt voor woningbouw, utiliteitsbouw en industriële gebouwen. Het kan worden aangebracht tegen betonnen en steenachtige materialen. Het is speciaal ontwikkeld voor vloeren van kruipruimtes, maar ook andere toepassingen zijn optioneel.


Uitvoering
De meeste kruipruimtes zijn laag en staan erom bekend dat ze moeilijk te isoleren zijn. Met het isolatiesysteem JetSpray is het mogelijk om in ruimtes van amper 70 cm hoogte te werken. Zowel JetSpray Thermal als Jetspray Fix wordt via een slang de kruipruimte ingebracht en bij de spuitmond gemengd. Door de grote nauwkeurigheid van de spuitmond kunnen buizen of kabels vrij worden gehouden of juist worden opgenomen in de isolatielaag. Er wordt geen schade aangebracht aan kabels of buizen die zich in de kruipruimte bevinden. Ook plekken die met traditionele isolatiemethoden lastig te isoleren zijn, kunnen met JetSpray uitstekend worden geïsoleerd. JetSpray is daarmee dé vloerisolatie bij uitstek.


Verwerking
Een deskundig verwerker kan op één dag de begane grond van twee woningen van gemiddelde grootte isoleren. Voor de gebruiker van de woning/gebouw is er nagenoeg geen overlast. Door het gebruik van een organisch bindmiddel is het verlaten van de woning/ gebouw tijdens en na verwerking niet nodig. Het be-houd van een goede binnenluchtkwaliteit is eveneens gewaarborgd.


ISSO databestand
JetSpray is opgenomen in de ISSO databank. Hierin staan alleen verklaringen van producten/systemen die door het College zijn gecontroleerd en vervolgens
zijn goedgekeurd. Deze databank is bedoeld voor de Energieprestatiemethode voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Thermische isolatie
De speciaal ontwikkelde formule van JetSpray, in combinatie met een hoogwaardige spuittechnologie, zorgt ervoor dat een laagdikte tot 210 mm in één arbeidsgang kan worden aangebracht. Indicatief komt dit overeen met een Rc-waarde van ongeveer 4,7 m2K/W.


Indicatie Rc-waarden Indicatie Rc-waarden

Indicatie Rc-waarden Jetspray

 

Vraag hier een offerte aan

Let op!

Het heeft alleen zin om een aanvraag te doen als jouw woning voldoet aan alle onderstaande punten.

 • Jouw woning staat in Noord-Brabant of Limburg
 • Jouw woning is gebouwd tussen 1930 en 1974
 • Jouw woning is nog niet voorzien van isolatie
 • Jouw woning is aan de buitenzijde niet gestuct

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen